Kemijski pilinzi: sve što trebaš znati.

by - 18:57

U posljednje vrijeme imam osjećaj da su kiseline i kemijski pilinzi svugdje! Danas sam i ja bila na prvom kemijskom pilingu kod cura u Beuty centar Touch . Već duže vrijeme idem kod njih na mehaničko čišćenje lica i mikrodermoabraziju (što se tretmana tiče), a danas sam se uz MikroDermo odlučila i na tretman kiselinama. Svaki put kada pokušam iščitati neki detaljniji info o tim velebnim kemijskim pilinzima, zavrti mi se u glavi od brojki, postotaka i naziva koje jednostavno ne razumijem pa pola teksta moram guglati 😅. Pa sam vam odlučila ovdje sumirati ono što mislim da bi bilo dobro za znati. (ispod ćeš imati i before/after fotke)

Neupitno je kako bismo piling bilo koje vrste trebali uvesti u njegu svoje kože. No još je bitnije znati na koji način, kako, koju vrstu i koliko često. Ako ti je koža suha, ''peruta'' se, siva i bez tonusa, to je znak da se na površini nakupljaju mrtve stanice koje jednostavno sprječavaju svim kremama, serumima i sličnoj njezi da se upiju u dubinu kože i čine ono što bi trebale činiti. 

Svima su nam nekako bliži mehanički pilinzi koje radimo i doma, a možemo ih napraviti i od onoga šta imamo u kuhinjskom ormariću (kava, šećer, med, cimet..). No nekada ti pilinzi mogu oštetiti epidermis (površinski sloj kože) pa napravimo više štete nego koristi. Granule koje obavljaju piling kože bi trebale biti dovoljno krupne kako bi zapravo i obavile taj isti piling, a u isto vrijeme dovoljno sitne da ne oštete kožu lica. 

Tu dolaze i kemijski pilinzi koji su jači, a zbog toga i funkcionalniji. Svoju snagu temelje na kiselinama (AHA koja se dobiva iz voća, šećera, BHA - salicilna kiselina i PHA koja je alternativa AHA kiselinama). 

AHA - pospješuju obnavljanje kože, koriste se kod hiperpigmentacija, akni, bora
BHA - prodiru još dublje u pore, čiste ih i djeluju protuupalno
PHA - djeluju antioksidativno, sprječavaju starenje uzrokovane suncem.
Da sumiram, kiseline prodiru duuboko u pore i kožu, pročišćuju, vade na površinu svu nečistoću, djeluju protuupalno i ujednačuju ten. Zvuči top, zar ne!? I je 😁. 

Sami tretman kiselinama u salonu traje zapravo jako kratko, cca 7 min. Ovisno o tipu kiseline i tretmanu koji vam treba, a to vam sve kažu iskusne kozmetičarke :). 
Od čega se sastoji cijeli tretman?

  • Prvo se aplicira losion koji pripremi kožu za kemijski piling tako da joj snizi pH
  • Zatim se aplicira sama kiselina.
  • Nakon šta je kiselina stajala par minuta na vašem licu (od 3 do 7 min), aplicira se POST PEEL, losion koji neutralizira kemijski piling i vraća pH epidermisa.
  • Nakon što se pH kože vratio, stavljamo proizvod koji će smiriti i nahraniti nadraženu kožu.
  • Kao zadnji korak, stavlja se REPAIR GEL, a koji je specifično formuliran za reparaciju epidermisa nakon sve te iritacije.

Prve rezultate osjećaš odmah. Koža je mekša, sjajnija i puder se ljepše prima. Očekivana su, ali ne i nužna, pogoršanja u smislu da su kiseline izvukle nečistoću iz pora. Imat će ih samo osobe inače sklone aknama. One bi svakako izašle na površinu, ovim tretmanom samo ubrzavamo taj proces kako bi se prije sasušile i zaliječile. Promjene ćeš vidjeti nakon cca 10 dana, kada se smiri (ako je imaš) faza pogoršanja. Ovisno o tretmanu koji ti je potreban, dogovoriš se sa kozmetičarkom je li se  potrebno vraćati na iste.

Kao što sam rekla, ja sam išla u Beauty centar Touch, klikni ovdje i odvest će te direktno na njihovu web stranicu. Cure su odlične i stručne, a salon je jaako ugodan i lijep 😍. Sve preporuke i javi mi rezultate!



You May Also Like

0 komentari